For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Utforsk Telemark

English

Norsk

Anløpssteder

  

 1. Gjestehavn i Skien etter første sluse i Telemarkskanalen.
  1. 22 Jun 201816 Aug 2018
 2. VENTEBRYGGE: I Hølen ved innseilingen til Løveid sluser er det ventebrygge for fritidsbåter.
  Løveid sluser ligger nær Skotfoss sentrum, der det er dagligvarehandel. Nedenfor sluseeanlegget er det brygger og ei pakkbu som har servering i sesongen. Ovenfor slusene ligger slusemesterboligen, der det er gjestgiveri og besøksgård.
 3. PÅ BÅTEN: Passasjerene går av og på kanalbåtene i øverste slusekammer.
  Like ved innseilingen til slusene ligger Ulefoss gjestebrygge, som har drivstoff og kiosk. En kort spasertur unna er det matbutikker. Ovenfor slusene er det ventebrygge for fritidsbåter. Ved den øverste slusa er det serveringssted.
 4. SLUSEPORTER: I Eidsfoss sluser blir båten løftet 10 meter.
  Nedenfor sluseanlegget er det ventebrygge for fritidsbåter. Nasjonal sykkelrute nr. 2, «Kanalruta», går over Eidsfoss sluser. Slusevokterboligen ligger på en høyde ovenfor slusene. Den er til leie i sommerhalvåret.
 5. TO BÅTER: I Vrangfoss sluses det to kanalbåter samtidig i høysesongen.
  Vrangfoss er det største og mest imponerende av sluseanleggene i Telemarkskanalen. Det er ventebrygger nedenfor og ovenfor slusene. I Vrangfoss er det parkanlegg, kafé/restaurant og utstillinger med historisk informasjon om hele kanalen.
 6. GJESTEBRYGGE: Gjestebrygga har strøm og vann for fritidsbåter.
  Ovenfor Lunde sluse er det en gjestehavn. Det er ventebrygger ovenfor og nedenfor sluseanlegget. I Lunde slusekro er det servering, og Telemark Kanalcamping har utleie av kanoer og sykler. Gjennom året er det en rekke arrangementer i Lunde sluseamfi.
 7. DAM: Ved Kjeldal sluse er vannfallet i bakgrunnen laget av en gummidam. Vannet holdes igjen av ei gummipølse, som er fylt med luft. Når vannet skal slippes over dammen, tømmes bare noe av lufta ut av pølsa.
  I Kjeldal sluse er det ett kammer som løfter båten tre meter, fra 62 m.o.h til 65 m.o.h. Det er 65 km igjen til Dalen. Fra Skien har båten seilt 40 km. Det er ventebrygger for fritidsbåter ovenfor og nedenfor slusene.
 8. GAMLEMÅTEN: Sluseportene i Telemarkskanalen åpnes og lukkes med handkraft slik det er gjort siden åpningen i 1892.
  Hogga er det øverste sluseanlegget i Telemarkskanalen. Herfra kan du seile til Dalen uten å sluse. Det er ventebrygger for fritidsbåter ovenfor og nedenfor slusene. Rett ved slusene ligger Hogga bobilcamp.
 9. Norsjø Ferieland, Telemark
  Unik beliggenhet ved Norsjø. Opplev Telemarkskanalen, Bø Sommarland, Norsjø Golf. Enestående aktiviteter for hele familien, egen wakeboardbane og restaurant gjør det til stedet ingen ønsker å reise ifra!
 10. Norsjø Golfpark ligg idyllisk til ved Norsjø, kun 20 minutters avstand fra hotellet.
  Norsjø Golfpark er en praktfull skogs-/parkbane som ligger idyllisk til ved Norsjø og Telemarkskanalen. Utfordrende 18-hulls baner og en 6-hulls treningsbane.
 11. Utsikt over frukthagen og Norsjø
  Hvor mange hoteller i Norge tilbyr duften av frukthager igjennom vinduene på rommene? Svaret er en - Norsjø Hotell i Fruktbygda, Sauherad.
 12. Enkel brygge i tilknytning til Bandaksli camping.

  

Hold kontakten... Som Telemarkskanalen på Facebook
Følg #Telemarkskanalen på Instagram