Utforsk Telemark

Norsk

English

Vrangfoss

Ting å gjøre når du er på Vrangfoss

 1. HÅNDKRAFT: MS Victoria i Vrangfoss sluser.
Sluseportene i Vrangfoss sluser åpnes og lukkes med håndkraft slik det blir gjort i alle sluseanlegga i Bandak-Norsjøkanalen.
  Vrangfoss er det største av sluseanleggene i Telemarkskanalen. Her er det fem slusekamre med en samlet løftehøyde på 23 meter. Slusene er hogd inn i landskapet ved siden av dammen, der fossen gikk før kanalen ble bygd.
 2. Unikt spisested/selskapslokale ved Vrangfoss sluser. Kaféen er åpen t.o.m. 14. august, eller etter avtale. Plass til ca. 30 personer inne og ca. 30 ute på veranda.
  1. 4 Jun 201614 Aug 2016
 3. SKILT: Gangturen mellom Eidsfoss og Vrangfoss sluser er skiltet.
  Om en reiser med kanalbåtene, kan en gå i land ved Eidsfoss sluser og følge veien til fots til Vrangfoss sluser. Der går en ombord i båten igjen i det øverste slusekammeret. Turen er på en drøy kilometer. Dette er også en fin spasertur om en er på besøk i Vrangfossanlegget. Langs veien står det flere kulturskilt med informasjon om stedet.
 4. Denne sykkelturen starter i Lunde sentrum, og gir mange muligheter for et forfriskende bad.
 5. En padletur mellom Lunde sluseanlegg og Vrangfoss byr på opplevelser i verdensklasse. Her har man mulighet til å være med i kamrene og bli sluset gjennom av slusemestrene som fortsatt utfører jobben manuelt.

Hold kontakten... Følg Telemarkskanalen på Facebook
Følg @Telemarkskanalen på Instagram

Ikke gå glipp av