Utforsk Telemark

Norsk

English

Fotospots

Highlights

 1. Soria Moria badstue i solnedgang
  Soria Moria sauna og kunstinstallasjon på Dalen
 2. Utsikt fra Lårdalstigen på Dalen
  Lårdalstigen er ein fantastisk tursti mellom Dalen og Lårdal i Telemark. Mykje av turen går framme på fjellkanten 800 meter over Telemarkskanalen.
 3. TO BÅTER: I Vrangfoss sluses det to kanalbåter samtidig i høysesongen.
  Vrangfoss er det største og mest imponerende av sluseanleggene i Telemarkskanalen. Det er ventebrygger nedenfor og ovenfor slusene. I Vrangfoss er det parkanlegg, kafé/restaurant og utstillinger med historisk informasjon om hele kanalen.
 4. andene i hagen på Dalen Hotel
  Dalen Hotel, eventyrhotellet frå 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehovud, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.
  1. SLUSEPORTER: I Eidsfoss sluser blir båten løftet 10 meter.
   Nedenfor sluseanlegget er det ventebrygge for fritidsbåter. Nasjonal sykkelrute nr. 2, «Kanalruta», går over Eidsfoss sluser. Slusevokterboligen ligger på en høyde ovenfor slusene. Den er til leie i sommerhalvåret.
  2. eldre par står foran frukttrær med fruktkurv i hendene
   Velkommen til Fruktbygda. Området i Telemark og landet hvor frukten smaker mest. Her finner du blant mye godt og vakkert Norges beste eplemost, fristende gårdsbutikker, prisbelønnede mikrobryggeri og verdens nordligste vingård.
  3. Tømmerfløtermonument i Skien og Hjellebrygge med kanalbåten i bakgrunn
   På Smieøya i Skien, øya mellom Skien sluse og Damfoss, står fløtermonumentet "Gjennom foss".
  4. Ulefos Hovedgaard kan by på omvisninger i herskapelige omgivelser. Her kan du oppleve et herregårdshjem i utvikling fra 1807 og frem til våre dager.

  Highlights

  Hold kontakten... Følg Telemarkskanalen på Facebook
  Følg @Telemarkskanalen på Instagram

  Ikke gå glipp av