Utforsk Telemark

Norsk

English

Aktive voksne

Highlights

 1. Sykkel i Telemark - sykle langs den flotte Telemarkskanalen på en rute som strekker seg fra Dalen til Ulefoss.
  Kanalruta er en fantastisk sykkelopplevelse som går langs en av verdens åttende underverker som ble hugget inn i fjellet for over 100 år siden. Følg nasjonal sykkelrute nr. 2 som er skiltet hele veien og opplev slusekryssing på sykkel som er en spektakulær opplevelse. Og tar du deler av sykkelruta på kanalbåten vil dette gjøre turen enda mer interessant.
 2. Kulturstien Hjellevannet rundt er en 5,6 km lang tur - uten start eller ende - rundt Hjellevannet i Skien.
 3. Skotfosstien
  Skotfosstien er en 3,7 km lang kultursti på Skotfoss i Skien.
 4. Utsikt fra Lårdalstigen på Dalen
  Lårdalstigen er ein fantastisk tursti mellom Dalen og Lårdal i Telemark. Mykje av turen går framme på fjellkanten 800 meter over Telemarkskanalen.
 5. Toppturen til Hestefjell og branntårnet tar ca. 1 time i variert terreng.
 6. Sommarlandet er en lett krevende tur som gir deg mange muligheter for forskjellige opplevelser hvis du tar deg god tid. Den tar deg gjennom fruktlandskap, museer, handelssentrum og badeland.
 7. Padling på Telemarkskanalen ved Telemark Kanalcamping
  Campingplassen ligger rett ved Lunde sluse og Telemarkskanalen. Telemark Kanalcamping er et godt utgangspunkt for å oppleve kanalen med kano, kajakk og sykkel.
 8. Landskaper’n går rundt Flåbygd som har status som landskapsvernområde. Her er både kulturlandskapet og svært mange hus med sveitserstil godt bevart. En populær tur der du kommer nært inn på Telemarkskanalen og flere sluser.
 9. Topptur til den majestetiske fjelltoppen Hægefjell byr på fint fjellterreng og fantastisk utsikt langs godt merket sti. Turen tar omtrent 6 timer.
 10. Fottur på vakker sherpatrapp, spekka med kultur og historie.

Highlights

Hold kontakten... Følg Telemarkskanalen på Facebook
Følg @Telemarkskanalen på Instagram

Ikke gå glipp av