Utforsk Telemark

Norsk

English

Sluser og brygger

  

 1. båter som ligger på Hjellebrygge gjestehavn i Skien
  Hjellebrygga gjestehavn i Skien ligger rett etter første sluse i Telemarkskanalen med kort vei til shoppingsentre, kafeer og restauranter.
  1. 21 Jun 202415 Aug 2024
 2. PÅ BÅTEN: Passasjerene går av og på kanalbåtene i øverste slusekammer.
  Like ved innseilingen til slusene ligger Ulefoss gjestebrygge, som har drivstoff og kiosk. En kort spasertur unna er det matbutikker. Ovenfor slusene er det ventebrygge for fritidsbåter. Ved den øverste slusa er det serveringssted.
 3. SLUSEPORTER: I Eidsfoss sluser blir båten løftet 10 meter.
  Nedenfor sluseanlegget er det ventebrygge for fritidsbåter. Nasjonal sykkelrute nr. 2, «Kanalruta», går over Eidsfoss sluser. Slusevokterboligen ligger på en høyde ovenfor slusene. Den er til leie i sommerhalvåret.
 4. TO BÅTER: I Vrangfoss sluses det to kanalbåter samtidig i høysesongen.
  Vrangfoss er det største og mest imponerende av sluseanleggene i Telemarkskanalen. Det er ventebrygger nedenfor og ovenfor slusene. I Vrangfoss er det parkanlegg, kafé/restaurant og utstillinger med historisk informasjon om hele kanalen.
 5. GJESTEBRYGGE: Gjestebrygga har strøm og vann for fritidsbåter.
  Ovenfor Lunde sluse er det en gjestehavn. Det er ventebrygger ovenfor og nedenfor sluseanlegget. I Lunde slusekro er det servering, og Telemark Kanalcamping har utleie av kanoer og sykler. Gjennom året er det en rekke arrangementer i Lunde sluseamfi.
 6. DAM: Ved Kjeldal sluse er vannfallet i bakgrunnen laget av en gummidam. Vannet holdes igjen av ei gummipølse, som er fylt med luft. Når vannet skal slippes over dammen, tømmes bare noe av lufta ut av pølsa.
  I Kjeldal sluse er det ett kammer som løfter båten tre meter, fra 62 m.o.h til 65 m.o.h. Det er 65 km igjen til Dalen. Fra Skien har båten seilt 40 km. Det er ventebrygger for fritidsbåter ovenfor og nedenfor slusene.
 7. GAMLEMÅTEN: Sluseportene i Telemarkskanalen åpnes og lukkes med handkraft slik det er gjort siden åpningen i 1892.
  Hogga er det øverste sluseanlegget i Telemarkskanalen. Herfra kan du seile til Dalen uten å sluse. Det er ventebrygger for fritidsbåter ovenfor og nedenfor slusene. Rett ved slusene ligger Hogga bobilcamp.
 8. sandstrand ved Norsjø Ferieland
  Unik beliggenhet ved Norsjø med egen wakeboardbane. Opplev Telemarkskanalen, Bø Sommarland og Norsjø Golf. Enestående aktiviteter for hele familien.
 9. dronebilde av golfbanen
  Norsjø Golfpark ligger idyllisk til ved Norsjø og Telemarkskanalen med praktfulle skog- og parkbaner.
 10. Hvor mange hoteller i Norge tilbyr duften av frukthager igjennom vinduene på rommene? Svaret er en - Norsjø Hotell i Fruktbygda, Sauherad.
 11. Enkel brygge i tilknytning til Bandaksli camping.
 12. Kviteseid gjestehavn Muligheter for å kunne hente drivstoff på tralle. Vaskemaskin og tørketrommel. Kafe og kiosk samt motor service.
 13. AKKERHAUGEN BÅTHAVN - GJESTEHAVN – Gjestebrygge  10 plasser; toalett, vann og strøm. 100 NOK pr natt. Kontaktperson: Johannes Akkerhaugen; mobil: 900 28 865. Bensin og diesel v/nærliggende Norsjø Ferieland.
 14. Kanalbåten Henrik Ibsen i Skien sluse
  Løveid sluser ved Skotfoss i Skien har 3 slusekamre og en løftehøyde på 10,3 m og forbinder Norsjø med Fareelva.

  

Hold kontakten... Følg Telemarkskanalen på Facebook
Følg @Telemarkskanalen på Instagram

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av